A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a váltézékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. A napsütés mellett időnként fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, csapadék azonban nem várható. Déli áramlással egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már az igazi nyarat idézik.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: gyengén fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak.

null

Kedd: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 25-27 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán már egy hidegfront vet véget a nyárias időnek, néhol záporok is kialakulhatnak. Mérséklődik a nappali felmelegedés, azonban még így is kellemes idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár