A következő napokban már döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik térségünket. A napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, de csapadék már sehol sem várható. Az anticiklon fölé déli áramlással melegebb léghullámok érkeznek, így tovább emelkedik a hőmérséklet, a délutáni órákban már egyre többfelé 25 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: gyengén fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdától egy hidegfront hatására már visszaesik a hőmérséklet, de az átlagosnál nem lesz hűvösebb 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár