A következő napokban felerősödik a déli áramlás amellyel ismét afrikai eredetű, meleg levegő érkezik fölénk. Péntektől további felmelegedésre számíthatunk, a nappali hőmérsékletek már egyre inkább 25 fok felett alakulnak. Eleinte még előfordulhatnak felhős időszakok, majd a hétvégén szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, vasárnaptól egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugat szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdáig marad a nyárias idő majd ezt követően néhány fokos lehűlés érkezik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, április, felmelegedés, időjárás, szél, eső, zivatar, zápor, lehűlés, fagy, csapadék