Délire fordul az áramlás amellyel ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Csütörtöktől fokozatos felmelegedés kezdődik, a következő napokban ismét nyárias magasságba emelkedik a hőmérséklet. Az éjszakák is egyre enyhébbek lesznek, napközben pedig szombattól már 25 fok fölé melegszik a levegő.

Az időszak elején még előfordulhatnak erősen felhős időszakok, majd a későbbiekben már egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Szombat: gyengén fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a szokatlanul meleg idő, bizonytalan mértékű lehűlés majd csütörtöktől kezdődhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: eső, hőmérséklet, április, lehűlés, szél, zivatar, felmelegedés, fagy, zápor, csapadék, időjárás