A kedden átvonult hidegfront mögött  megnyugszik időjárásunk, a jelentősebb frontok elkerülik térségünket. A több-kevesebb napsütés mellett időnként megnövekedhet a felhőzet, zápor azonban már csak néhol fordulhat elő.

Szerdán még nem várható jelentősebb felmelegedés, majd csütörtöktől megfordul az áramlás felettünk, ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

null

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 8-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén további felmelegedés várható, visszatér a nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás