A front mögött kissé hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, a hőmérsékletek azonban még így az átlagos körül alakulnak.

Kedden még marad a változékony, záporokkal tarkított idő, majd szerdára nyugalomba jut a légkör, jelentős melegedés azonban még nem várható.

Csütörtöktől fordul az áramlás, dél felől ismét egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk, a délutáni órákban már kevéssel 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: napközben már szakadozottá válik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet, szórványosan azonban még előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Csütörtök: gyengén felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén további felmelegedés várható, visszatér a nyárias idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, szél, hőmérséklet, eső, felmelegedés, fagy, zápor, lehűlés, zivatar, csapadék, időjárás