Északnyugat felől egy hidegfront közeleg, ennek előterében azonban egyelőre még meleg levegő érkezik fölénk. A déli, délkeleti tájakon többfelé 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A nap második felében fokozatosan megvastagszik a felhőzet és estétől már többfelé valószínű eső, zápor, zivatar.

Kedden felettünk lesz a front, felhőátvonulásos záporokkal tarkított idő várható. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már 20 fok alatt alakulnak.

Szerdán már nyugodtabb idő várható, a hőmérsékletek pedig nagyjából az átlagosnak megfelelően alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: eleinte még előfordulhatnak napos időszakok, majd estétől vastagabb felhők érkeznek fölénk és többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: gyakran lesz felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Eleinte többfelé, majd később szórványosan várható eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében újabb melegedés várható, visszatérnek a 20 fok feletti hőmérsékletek.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: április, fülledt, havas, felmelegedés, meleg, köd, fagy, lehűlés, , zivatar, front, tél, időjárás, zápor, eső, csapadék