Erősödő déli áramlással afrikai eredetű, egyre melegebb léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban további erős felmelegedés várható, a hőmérsékletek már több fokkal az átlagos felett alakulnak.

Szokatlanul enyhék lesznek az éjszakák, többnyire 10 fok feletti minimumok várhatók, a délutáni órákban pedig szombattól már 25 fok közeli maximum hőmérsékletekre számíthatunk.

Többnyire száraz levegő érkezik fölénk, így összességében a napsütésé lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: gyengén felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 9-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: hétfőn még marad a meleg idő, de egy közelgő hidegfront hatására már labilissá válhat a légkör, egy-egy zápor már előfordulhat. 
Kedden, szerdán a hidegfront alakítja időjárásunkat, változékonyabb, hűvösebb idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár