Északi áramlással sarkvidéki eredetű, hideg léghullámok érkeznek fölénk, így további lehűlés várható, hétfő napközben már nem emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. A csapadékos időt okozó ciklon távolodik térségünkből, a déli tájakon azonban még előfordulhat hószállingózás.

Keddtől nyugalomba jut felettünk a hidegfront, egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. Tovább erősödik az éjszakai lehűlés, többfelé -5 fok alá hűl a levegő, de napközben is gyengén fagyos idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: többnyire borut idő várható, helyenként azonban már elvékonyodhat a felhőzet. Szórványosan, előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. Az északnyugati szél erős lesz. A nappali hőmérsékletek -3,-1 fok között alakulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. 

Szerda: gyengén felhős, napos idő várható. A szél gyenge lesz. A hajnali órákra -8,-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnapig marad a hideg, téli idő, legfeljebb néhány fokos enyhülés lehet. Többnyire napos, száraz idő várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: január, fülledt, tél, felmelegedés, , havas, lehűlés, zivatar, köd, csapadék, front, zápor, eső, fagy, meleg, időjárás