A várható csapadék mennyisége és területi eloszlása továbbra is bizonytalan. Lehűlés kezdődik a nappali hőmérsékletek már csak 10 fok körül alakulnak. 
Szombaton a ciklon hidegfrontja alakítja időjárásunkat, változékony, szeles idő várható. Átmeneti szünet után ismét előfordulhat eső, zápor és kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnapra távozik a ciklon, csökken a csapadékhajlam, többfelé felszakadozik a felhőzet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: borult idő várható egyre többfelé esővel, záporral. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de átmeneti felszakadozások előfordulhatnak. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

Vasárnap: felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején folytatódik a nyugodt idő, majd ezt követően újabb csapadékot adó frontok érik el hazánkat. Az átmeneti kisebb lehűlés után ismét emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, felmelegedés, november, köd, fülledt, ősz, front, eső, meleg, zápor, fagy, zivatar, csapadék, időjárás