Gyenge hidegfront éri el térségünket amely mögött szárazabb levegő érkezik fölénk. Eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd napközben csökken a felhőzet. Csütörtökön nyugodt, eseménytelen idő várható, reggel ködfoltokkal, napközben pedig több-kevesebb napsütéssel.

Pénteken azonban egy újabb ciklon érik el hazánkat, így ismét csapadékosra fordul az idő. Napközben több hullámban érkeznek az esők, záporok, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A nappali hőmérsékletek már 15 fok alatt alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-6 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

Péntek: erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén már csökken a csapadékhajlam, elvékonyodik a felhőzet. További lehűlés várható, a nappali hőmérsékletek már a 10 fokot sem érik el. A jövő hét első felében nyugodtabb idő következhet. A hőmérsékletek nagyjából az átlagosnak megfelelően alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, november, zápor, enyhülés, ősz, zivatar, szél, lehűlés, köd, meleg, fagy, eső, csapadék, időjárás