Szerdára átvonul felettünk a front, csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Az eddigieknél kissé hűvösebb levegő érkezik fölénk, így tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, már nem emelkedik  15 fok fölé a hőmérséklet. A hajnali, reggeli órákban pedig 5 fok alatti minimumok is lehetnek. Csütörtökön is marad a nyugodt, frontmentes idő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan várható eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 4-7 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, erősebb felhősödés majd az esti óráktól valószínű. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: pénteken egy újabb ciklon éri el hazánkat, egyre többfelé várható eső, zápor. Szombaton is marad a csapadékos idő és közben tovább hűl a levegő, a hőmérsékletek már az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, köd, november, front, felmelegedés, eső, csapadék, meleg, fagy, zivatar, ősz, lehűlés, zápor, időjárás