Péntek napközben átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, fokozatosan felszakadozik a felhőzet, majd a délutáni órákban egy újabb front mentén ismét előfordulhat záporos csapadék. Helyenként heves zivatar is kialakulhat. Jelentős lehűlés továbbra sem várható.

A hétvége első felében szórványosan még előfordulhatnak záporok, majd vasárnap már megnyugszik időjárásunk, több lesz a napsütés. Kellemes kora őszi idő várható, 20 fok körüli nappali hőmérsékletekkel. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: eleinte borult idő várható többfelé esővel, majd csökken a csapadékhajlam. Az átmeneti szünet után azonban a délutáni órákban ismét előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek általában 18-20 fok között alakulnak, de az átmenetileg napos tájakon ennél melegebb lesz. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan előfordulhat zápor. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

Vasárnap: gyengén felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 8-11 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a frontokkal tarkított igen enyhe idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fagy, ősz, október, hőmérséklet, eső, meleg, enyhülés, köd, zivatar, lehűlés, szél, csapadék, zápor, időjárás