A tartós szép időt okozó anticiklon átmenetileg meggyengül, így a következőkben kissé változékonyabbra fordul időjárásunk. Szombaton északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el hazánkat. A front hatására megerősödik a szél és átmenetileg több lesz felettünk a felhő, de futó zápor csak néhol alakulhat ki. Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is az átlagosnál melegebb idő várható. Vasárnap távozik a front, ismét a napsütésé lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 17-20 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: a napsütés mellett már felhős időszakok is lehetnek, de futó zápor csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Vasárnap: napos idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban ismét emelkedik a hőmérséklet, majd a hét közepén egy újabb hidegfront érkezik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szeptember, fülledt, fagy, felmelegedés, tavasz, köd, front, zivatar, zápor, lehűlés, meleg, csapadék, időjárás, eső