Péntekig egy anticiklon alakítja időjárásunkat, így marad a nyugodt, frontmentes idő. Többnyire napos, az éjszakai órákban képződött pára és ködfoltoktól eltekintve száraz idő várható. A hajnali órákra ugyan jelentősen felfrissül a levegő, napközben azonban 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Szombat napközben egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, ennek hatására valamivel több lesz felettünk a felhő és megerősödik a szél, de jelentős lehűlés továbbra sem várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Szombat: a napsütés mellett már felhős időszakok is lehetnek, de zápor csak néhol alakulhat ki. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 12-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a átvonult hidegfront után a jövő hét elejétől ismét visszaáll a "rend", visszatér a nyugodt, száraz, napos idő.  A hőmérsékletek továbbra is kellemesen alakulnak. Szerdán érkezhet majd újabb hidegfront. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, forróság, szeptember, enyhülés, zápor, meleg, szél, zivatar, hőség, lehűlés, nyár, eső, csapadék, időjárás