A következő napok időjárását egy anticiklon alakítja. A magasnyomású légköri képződmény távol tartja tőlünk a frontokat, így nálunk nyugodt, száraz, többnyire napos idő várható. Folytatódik az évszakos átlagnál 5-6 fokkal melegebb idő, legfeljebb az éjszakák emlékeztetnek majd arra, hogy már szeptember végét írjuk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 17-20 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Péntek: sok lesz a napsütés, néhol azonban megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, ennek hatására kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, de jelentős lehűlés  nem valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: csapadék, enyhülés, hőmérséklet, szél, forróság, szeptember, hőség, eső, zivatar, lehűlés, meleg, zápor, nyár, időjárás