Anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok messze elkerülik térségünket. A következő napokban eseménytelen, napos, az éjszakai pára és ködfoltokat leszámítva száraz idő várható. Hajnalonként főleg a külterületeken 10 fok közelébe hűl a levegő, a kora délutáni órákban azonban többfelé 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő.

Szerda: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Csütörtök: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén egy gyenge hidegfront vonulhat át felettünk, de jelentős időromlás nem valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: forróság, szeptember, hőség, hőmérséklet, szél, eső, zápor, enyhülés, nyár, lehűlés, zivatar, meleg, csapadék, időjárás