A következő napokban pedig már egy anticiklon alakítja időjárásunkat, további javulás várható. Többnyire napos, az éjszakai pára és ködfoltoktól eltekintve száraz idő várható. Az éjszakák frissek lesznek, a nappali hőmérséklet azonban kissé tovább erősödik, a délutáni órákban már 25 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: a hajnali, reggeli órákban még előfordulhat kisebb csapadék, majd napközben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. A késő esti órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A délutáni hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Szerda: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: szombatig marad a meleg idő, majd vasárnaptól hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, lehűlés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhülés, hőmérséklet, forróság, zivatar, lehűlés, meleg, szeptember, nyár, szél, hőség, eső, zápor, időjárás, csapadék