A csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is lehetnek és a szombatinál kisebb mennyiségű eső valószínű. Hétfőn már távolodik térségünkből a frontrendszer, fokozatos javulás kezdődik időjárásunkban. A hajnali, reggeli órákban még előfordulhat újabb eső, zápor, majd napközben csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Erősödik a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek már elérhetik a 25 fokot. Keddtől eseménytelen, száraz, késő nyáriasan meleg időszak köszönt be. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Többfelé várható újabb eső, zápor, de a csapadékhullásban hosszabb szünetek is lehetnek. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 17-20 fok között alakulnak. A késő esti órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A nap elején még előfordulhat eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Kedd: napos idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntekig nyugodt, késő nyáriasan meleg idő várható, a nappali hőmérsékletek többnyire 25 fok felett alakulnak. Újabb front majd szombaton érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: csapadék, lehűlés, szeptember, fülledt, zápor, fagy, eső, felmelegedés, front, köd, tavasz, meleg, zivatar, időjárás