Az esetleges zápor vagy zivatargócok csak kisebb területeket érintenek, így a legtöbb hely most is szárazon marad. Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, de még így is 25 fok feletti maximum hőmérsékletek várhatók.

Szerdától ismét visszaáll a "rend", megnyugszik időjárásunk. A hőmérsékletekben továbbra sem lesz lényeges változás, folytatódik az ilyenkor szokásosnál 5-6 fokkal melegebb idő.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: gyakrabban lesz gomolyfelhős az ég és helyenként átmeneti zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 19-22 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. 

Csütörtök: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg a gomolyfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 27-29 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a péntek lehet a hét legmelegebb napja, majd a hétvégén egy hidegfront hatására már jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A front esőkkel, zivatarokkal vonul át felettünk. A jövő hét elején nagy valószínűséggel ismét melegszik a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, szeptember, forróság, szél, lehűlés, enyhülés, meleg, eső, hőség, zápor, nyár, zivatar, csapadék, időjárás