A következő napokban már ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik hazánkat. A napsütés mellett gomolyfelhős időszakok is lehetnek, de csapadék nem valószínű. Megszűnik a hűvösebb levegő utánpótlása, dél felől ismét melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Szombaton tovább erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap és a jövőt hét elején már 30 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. Éjszakánként azonban 15 fok alá hűlhet a levegő.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 18-21 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

Hétfő: napos, száraz idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad az átlagosnál melegebb idő, jelentősebb változás 23-24. után lehet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szeptember, fülledt, fagy, zivatar, front, csapadék, köd, tavasz, felmelegedés, zápor, meleg, lehűlés, eső, időjárás