A közelgő front előtt még marad a déli áramlás, a nappali hőmérsékletek továbbra is 30 fok körül alakulnak. Csütörtökön már a hidegfront alakítja időjárásunkat, változékony, szeles, záporokkal tarkított idő várható. Megszűnik a kánikula, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már csak 25 fok körül alakulnak. Pénteken is marad a kissé változékony idő, további lehűlés azonban már nem várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. Az esti, késő esti óráktól néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Péntek: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat zápor, zivatar. A változó irányú szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégére visszatér a nyárias idő, de a jövő hét első napjaiban újabb hidegfront érkezése valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, köd, eső, csapadék, szeptember, fagy, front, tavasz, lehűlés, meleg, felmelegedés, zápor, zivatar, időjárás