Szerdáig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik az eseménytelen, túlnyomóan napos, száraz idő. A nappali hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett, helyenként már 30 fok felett alakulnak. Az éjszakák frissek maradnak, igaz napról-napra kissé enyhülnek. A szerda esti órákban megközelít bennünket egy hidegfront, így  labilissá válik a légkör, néhol már előfordulhat zápor, zivatar. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: túlnyomóan napos, száraz idő várható. Gyenge lesz a délkeleti szél. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 19-22 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: marad a napos, száraz idő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

Szerda: eleinte folytatódik a többnyire napos idő, majd az esti óráktól már megnövekedhet a felhőzet és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: csütörtöktől néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de még így is kellemes idő várható, a nappali hőmérsékletek 25 fok körül alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, hőmérséklet, zivatar, enyhülés, forróság, szeptember, hőség, szél, lehűlés, zápor, nyár, eső, csapadék, időjárás