Magasnyomású légköri képződmény, anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok messze elkerülik hazánkat. A következő napokban is folytatódik az "időállás", továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. Száraz idő várható, legfeljebb éjszakánként képződhetnek átmeneti párafoltok. A nappali hőmérsékletek 5-6 fokkal az átlagos felett, 30 fok közelében alakulnak. Az éjszakai órákban azonban jelentősen felfrissül a levegő, többfelé 15 fok alá csökken a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: napos, száraz idő várható gyenge délkeleti légmozgással. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. A késő esti órákra 18-22 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: továbbra is sok lesz a napsütés. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 13-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Kedd: marad a túlnyomóan napos, száraz idő. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdáig marad a meleg nyári idő, sőt kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, majd ezt követően egy hidegfront hatására néhány fokot visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: köd, fülledt, felmelegedés, szeptember, front, tavasz, fagy, csapadék, zápor, lehűlés, meleg, zivatar, eső, időjárás