A szép időt okozó anticiklon a következő napokban sem változtat a helyzetén, a frontok messze elkerülik térségünket. A leszálló légmozgások hatására derült, száraz idő várható. Jelentős lesz a napi hőingás. Az éjszakai órákban 15 fok alá hűl a levegő, míg a legmelegebb kora délutáni órákban 30 fok körüli maximum hőmérsékleteket mérhetünk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 18-21 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: sok lesz a napsütés, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. A délkeleti szél gyenge marad. A hajnali órákra 13-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Hétfő: marad a túlnyomóan derült, száraz idő. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 13-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a nyárias idő, majd ezt követően egy hidegfront hoz bizonytalan mértékű lehűlést. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, csapadék, fülledt, köd, szeptember, zivatar, fagy, front, felmelegedés, meleg, tavasz, lehűlés, eső, időjárás