A szép időt okozó anticiklon a következőkben sem változtat helyzetén, ennek köszönhetően továbbra is elkerülnek bennünket a frontok. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására szinte zavartalan napsütés várható.

Kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legtöbb helyen már 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Az éjszakák azonban frissek lesznek, így viszonylag jelentős lesz a napi hőingás. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: napos, száraz idő várható gyenge délkeleti légmozgással. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: továbbra is sok lesz a napsütés. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Vasárnap: folytatódik a derült, száraz idő. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 15-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig, péntekig marad a meleg, nyári idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, szeptember, felmelegedés, zivatar, köd, eső, zápor, lehűlés, csapadék, fagy, front, tavasz, meleg, időjárás