Magasnyomású légköri képződmény alakult ki felettünk, a leszálló légmozgások hatására csapadékmentes, száraz az idő. A délkeletire forduló áramlással melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így a következő napokban kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre inkább 30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Az éjszakák azonban frissek maradnak, így viszonylag jelentős lesz a napi hőingás. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 18-21 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak.

Szombat: folytatódik a derült, száraz idő. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a száraz meleg idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: forróság, enyhülés, hőmérséklet, szeptember, hőség, lehűlés, zivatar, eső, nyár, csapadék, szél, meleg, időjárás, zápor