Anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok messze elkerülik hazánk térségét. A felhőoszlató leszálló légmozgások hatására túlnyomóan derült, száraz idő várható.

A következőkben kissé melegebb léghullámok érkeznek fölénk, napról napra egy-egy fokkal tovább emelkedik a hőmérséklet. A hét második felében már 30 fok körüli maximumok várhatók, ami 4-5 fokkal magasabb az ilyenkor szokásosnál. Az éjszakák azonban továbbra is frissek maradnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: túlnyomóan derült, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 15-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

Péntek: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. A délutáni órákra 28-30 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét közepéig folytatódik a szép nyári idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: forróság, szél, hőmérséklet, szeptember, meleg, enyhülés, zápor, hőség, lehűlés, eső, zivatar, nyár, csapadék, időjárás