Északnyugat felől egy hullámzó hidegfront érte el hazánkat ami néhány napig a vendégünk marad. A front mögött hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, így egyre többfelé megszűnik a hőség, szerdától már kellemes, 25 fok körüli nappali hőmérsékletek várhatók. Labilis lesz a légkör ami kedvező feltételeket biztosít a gomolyfelhő képződésnek, illetve a záporok, zivatarok kialakulásának. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég és összességében többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 22-25 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Csütörtök: a változóan gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén kellemes nyári idő várható emelkedő nappali hőmérsékletekkel. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: augusztus, forróság, zivatar, hőmérséklet, zápor, hőség, lehűlés, enyhülés, szél, eső, nyár, csapadék, meleg, időjárás