Eleinte még döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a napos, száraz, igazi strandidő. Délkelet felől még az eddigieknél is melegebb levegő érkezik fölénk, így kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés, néhol akár 36-37 fok sem kizárt. Az éjszakák is melegek lesznek, a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakul.

Hétfőn már egy hidegfront közelíti meg hazánkat, de egyelőre csak a nyugati tájakon enyhülhet kissé a hőség. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 35-37 fok között alakulnak. Késő estére 27-29 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: folytatódik a túlnyomóan napos, száraz idő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 21-23 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 35-37 fok között alakulnak. 

Hétfő: a napsütés mellett mér megnövekedhet a fátyol vagy gomolyfelhőzet és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél megélénkül A hajnali órákra 20-23 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddre záporok, zivatarok kíséretében megérkezik az enyhülést okozó hidegfront. A hét további napjaiban már kellemes hőmérsékletű idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: augusztus, köd, lehűlés, meleg, fülledt, tavasz, felmelegedés, front, fagy, zivatar, csapadék, eső, zápor, időjárás