Somogy nagy része azonban szárazon maradhat, az  esetleges zivatargócok kis területekre koncentrálódnak. A következő napokban aztán csökken a zivatarhajlam, ismét anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat. A hőmérsékletek nem változnak lényegesen, marad a kánikula. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: napos száraz idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

Péntek: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. A délutáni órákra 31-33 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét elején is marad a kánikula, sőt kissé tovább erősödhet a nappali felmelegedés.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, augusztus, fagy, fülledt, front, lehűlés, felmelegedés, köd, tavasz, meleg, zivatar, csapadék, eső, időjárás