Hazánk időjárását továbbra is egy anticiklon alakítja. A magasnyomású légköri képződmény távol tartja tőlünk a frontokat, a leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható. Az anticiklon fölé déli áramlással egyre melegebb léghullámok érkeznek, ennek hatására tovább fokozódik a kánikula, a hét közepén már 35 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. Késő estére 23-25 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: sok lesz a napsütés, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 16-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

Szerda: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 17-20 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnapig marad a kánikula, de néhol már előfordulhat zápor, zivatar. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, forróság, augusztus, enyhülés, hőség, meleg, zápor, szél, csapadék, nyár, lehűlés, eső, zivatar, időjárás