Az anticiklon fölé déli áramlással több hullámban egyre melegebb levegő érkezik, így nappról napra kissé tovább emelkedik a hőmérséklet, a következő napokban már kánikulai meleg várható. Az éjszakák frissek lesznek, napközben azonban a jövő hét elején már többfelé 30 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 16-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak. 

Kedd: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-19 fok között alakulnak. A délutáni órákra 31-33 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében marad a többnyire napos, száraz idő. A nappali hőmérsékletek már 30 fok felett alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: augusztus, eső, fülledt, tavasz, front, köd, zápor, felmelegedés, csapadék, fagy, meleg, lehűlés, zivatar, időjárás