A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változást okozó frontok elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható.

Dél felől több hullámban egyre melegebb levegő érkezik fölénk, így napról napra tovább emelkedik a hőmérséklet. A hétvégén már 30 fok köré melegszik a levegő, majd a jövő hét elején beköszönt a kánikula. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 29-31 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: továbbra is a napsütésé lesz a főszerep. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a napos, száraz idő. Kissé tovább fokozódik a kánikula, a nappali hőmérsékletek már megközelíthetik a 35 fokot. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás