A következő napokban már egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a felhőoszlató leszálló légmozgások hatására túlnyomóan napos, száraz idő várható. Délire fordul felettünk az áramlás amellyel egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Pénteken tovább erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégén pedig már 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Az éjszakák azonban még frissek lesznek, általában 15 fok alatti minimum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Péntek: napos száraz idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: továbbra is a napsütés lesz a főszerep. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő héten további felmelegedésre, fokozódó kánikulára számíthatunk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kaposvár, somogy megye, időjárás