A következő napok időjárását is a sekély ciklon határozza meg, így folytatódik a változékony idő. Több-kevesebb napsütés már előfordulhat, de a labilis légkör miatt időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és bárhol előfordulhat zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A csapadék mennyisége szeszélyes területi eloszlást mutat majd, lesznek helyek amelyek végig szárazon maradnak. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 18-21 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: gyakran lesz gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Szombat: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak, többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: eleinte marad a mostanihoz hasonló időjárás, majd a jövő hét elején már csökkenhet a zivatarhajlam, naposabbra fordulhat az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, meleg, front, június, felmelegedés, tavasz, fülledt, fagy, köd, lehűlés, eső, zivatar, csapadék, időjárás