A következő napokban is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat, emiatt tartós napsütésre nem számíthatunk. Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég és összességében többfelé várható zápor, zivatar. Néhol akár tartósabb eső is előfordulhat, ugyanakkor lesznek helyek amelyek végig szárazon maradnak. A hőmérsékletekben sem lesz lényeges változás.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Többfelé várható eső, zápor. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és összességében többfelé lehet zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Péntek: többnyire a felhőké lesz a főszerep, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Többfelé valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét elején sem nyugszik meg időjárásunk, marad a páradús, labilis levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, június, front, lehűlés, eső, zivatar, meleg, köd, felmelegedés, fagy, tavasz, zápor, csapadék, időjárás