A következő napokban egy ciklon áramlási rendszerében helyezkedünk el, így változékony, csapadékos időre számíthatunk. A labilis légkör miatt általában záporok, zivatarok várhatók, de helyenként akár tartósabb eső is előfordulhat. Lesznek helyek ahol jelentős mennyiségű csapadék hullik. A kevés napsütés miatt gyenge lesz a nappali felmelegedés, a hőmérsékletek többnyire 25 fok alatt maradnak, sőt a tartósan borult, esős helyeken csak 20 fok várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég és összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: az erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Csütörtök: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Többfelé valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: pénteken és szombaton még marad a zivatarhajlam, majd vasárnaptól várhatóan szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, június, köd, fagy, fülledt, felmelegedés, lehűlés, csapadék, tavasz, meleg, zápor, időjárás, zivatar, eső