A következő napokban egy ciklon áramlási rendszerében leszünk, így meglehetősen változékony, gyakran csapadékos idő várható. A záporok, zivatarok mellett néhol tartósabb eső is lehet, de közben rövid napos időszakok is előfordulhatnak.  A nappali hőmérsékletek hétfőn még elérhetik a 25 fokot, majd ezt követően keddtől néhány fokkal mérséklődik a felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: többnyire felhős idő várható, csak kevés napsütés lehet. Többfelé valószínű eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

Szerda: gyakran lesz felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Szórványosan várható eső, zápor, zivatar. Az északi szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégéig nem valószínű lényeges változás, marad a csapadékra hajló, mérsékelten meleg idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: június, köd, fülledt, felmelegedés, tavasz, fagy, front, lehűlés, csapadék, meleg, zivatar, zápor, eső, időjárás