Vasárnap még a helyi hatások alakítják időjárásunkat, így nem várható jelentős változás, a hőmérsékletek az átlagosnak megfelelően alakulnak.

Hétfőtől egy ciklon áramlási rendszerében nagy nedvességtartalmú, labilis légtömeg érkezik fölénk, így ismét növekszik a csapadékhajlam. A záporok, zivatarok mellett helyenként kiadósabb esők is előfordulhatnak. Jelentős hőmérséklet változás nem várható, de egy árnyalattal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég, azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-15 fok közé hűl  a levegő. A nappali hőmérséklet 22-24 fok között alakul. 

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég és többfelé valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 15 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: jelentősebb a változás a jövő hét további napjaiban sem várható, folytatódik a változékony, mérsékelten meleg idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: június, zivatar, eső, tavasz, fülledt, meleg, felmelegedés, köd, fagy, lehűlés, zápor, front, csapadék, időjárás