Számottevő csapadék azonban nem várható, legfeljebb néhol alkulhat ki rövid futó zápor. Jelentős változás vasárnap sem várható, folytatódik a mérsékelten meleg, kora nyári idő, a nappali hőmérsékletek 25 fok közelében alakulnak.

Hétfőtől aztán egy ciklon áramlási rendszerében nagy nedvességtartalmú, labilis levegő érkezik fölénk, egyre többfelé várható csapadék. A záporok, zivatarok mellett helyenként jelentős eső is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi szél élénk lesz. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lehetnek és néhol átmeneti zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Hétfő: gyakran lesz erősen felhős az ég és összességében többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét további részében is marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított változékony idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, június, felmelegedés, meleg, köd, eső, csapadék, fülledt, fagy, zivatar, front, tavasz, időjárás, zápor