A következő néhány napban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a frontok elkerülik térségünket. Szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk, így tovább csökken a zápor, zivatarhajlam és hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, csütörtökön és pénteken már 30 fok közeli maximum hőmérsékletek várhatók.

Szombaton észak felől frissebb légtömeg érkezik fölénk, ennek hatására kissé visszaesik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: napos idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 26-28 fok között alakulnak. Késő estére 20-22 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor csak elvétve fordulhat elő. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 26-28 fok közé melegszik a levegő. 

Szombat: változóan gomolyfelhős idő várható hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: június, tavasz, fülledt, felmelegedés, fagy, csapadék, köd, lehűlés, front, zápor, zivatar, meleg, eső, időjárás