A légköri helyzetben a következő napokban sem lesz lényeges változás, így marad a többnyire eseménytelen, az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő. Északkeleti áramlással mérsékelten meleg, kissé labilis levegő érkezik fölénk. A napsütés mellett időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak néhol alakulhat ki. Kedden fokozódhat a légköri labilitás, ekkor már többfelé lehet záporos csapadék.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek és néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Kedd: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lesznek és többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 24-26 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében már ismét stabilabb, szárazabb levegő érkezik fölénk. Csökken a zápor, zivatarhajlam és kissé tovább melegszik a levegő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, lehűlés, meleg, felmelegedés, eső, zápor, fülledt, front, tavasz, zivatar, fagy, köd, csapadék, időjárás