Továbbra sem várható lényeges változás időjárásunkban, folytatódik az eddigiekhez hasonló meleg idő, helyenként azonban már előfordulhat záporos csapadék. Marad az északi, északkeleti áramlás, így további felmelegedés nem várható, a hőmérsékletek az átlagosnak megfelelően alakulnak. Hétfőtől tovább növekszik a légköri labilitás, többfelé valószínű zápor, zivatar.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható, szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 


Hétfő: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 
Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében kissé változékony, záporokkal tarkított idő várható átlagos hőmérsékletekkel. A hét második felében tovább emelkedhet a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, fülledt, meleg, zápor, felmelegedés, fagy, lehűlés, köd, zivatar, eső, tavasz, front, időjárás, csapadék