A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó frontok elkerülik hazánkat. Többnyire napos, száraz idő várható, helyenként azonban átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet és rövid zápor, zivatar sem kizárt. Marad az északi áramlás felettünk, így folytatódik a mérsékelten meleg, kellemes idő. Enyhék lesznek az éjszakák, napközben pedig 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Elszórtan előfordulhat rövid zápor vagy zivatar. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Vasárnap: folytatódik a többnyire napos, száraz idő. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején ismét labilissá válik a légkör, növekszik a zápor, zivatarhajlam. A hét közepétől várhatóan stabilabb, szárazabb és néhány fokkal frissebb levegő érkezik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, meleg, fülledt, felmelegedés, fagy, köd, eső, lehűlés, front, tavasz, zivatar, zápor, csapadék, időjárás