Északi áramlással mérsékelten meleg, eleinte még kissé labilis levegő érkezik fölénk. Csütörtökön még előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk.

A következő napokban viszont egyre inkább anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így szárazabbra, naposabbra fordul az idő. Marad az északi áramlás, emiatt nem lesz újabb felmelegedés, azonban így is kellemes meleg idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: változóan felhős, napos idő várható, néhol kialakulhat futó zápor. Az északi szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő. 

Szombat: napos, száraz idő várható élénk északkeleti széllel. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A délutáni hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban is folytatódik a csendes, napos, száraz idő. A hőmérsékletek az átlagosnak megfelelően alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, eső, köd, tavasz, fülledt, csapadék, fagy, lehűlés, felmelegedés, meleg, front, zápor, zivatar, időjárás