A front mögött a következő napokban mérsékelten meleg, kissé nedvesebb, labilis levegő áramlik fölénk. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, időnként azonban erősebben megnövekszik a felhőzet és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak. Az éjszakák enyhék lesznek, napközben pedig 25 fok közelébe melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: változóan gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Péntek: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Az északi szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén és a jövő hét első napjaiban is folytatódik a szélsőségektől mentes kellemes idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, lehűlés, fagy, felmelegedés, május, köd, front, zivatar, meleg, tavasz, zápor, csapadék, eső, időjárás