A következőkben kisebb változás kezdődik időjárásunkban. Nyugat felől egy gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat, ennek hatására már fokozatosan labilissá válik a légkör, növekszik a zápor, zivatarhajlam. Hétfőn még csak néhol, majd kedden és szerdán már valamivel több helyen valószínű záporos csapadék. Tartós eső ezúttal nem valószínű és több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk.

A hőmérsékletekben eleinte nem lesz változás, majd szerdán a gyenge hidegfront hatására néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délutáni, esti óráktól szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

Szerda: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében mérsékelten meleg tavaszi idő várható kevéssel 25 fok alatti nappali hőmérsékletekkel. Számottevő csapadék nem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: eső, front, tavasz, május, meleg, fülledt, lehűlés, felmelegedés, zápor, fagy, köd, zivatar, csapadék, időjárás