A következő napokban is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó ciklonok és azok frontjai elkerülik térségünket. A sok napsütés mellett gomolyfelhős időszakok is lehetnek, átmeneti zápor, zivatar azonban eleinte csak elvétve fordulhat elő. Az éjszakák enyhék lesznek, napközben pedig többfelé 25 fok köré melegszik a levegő.

Keddtől már labilissá válik a légkör, fokozatosan növekszik a zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A délutáni órákban néhol előfordulhat átmeneti zápor, zivatar. A változó irányú szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Kedd: eleinte folytatódik a gyengén felhős, napos idő, majd a délutáni, esti óráktól már erősebben is megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: szerdán egy gyenge hidegfront hatására tovább növekszik a zivatarhajlam, majd a hét második felében néhány fokkal frissebb levegő érkezik fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, május, fülledt, zivatar, meleg, eső, lehűlés, köd, csapadék, felmelegedés, fagy, tavasz, zápor, időjárás