A hűvös, csapadékos időt okozó légörvény gyengül, a hétvégén már többnyire anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat. Szárazabb, melegebb léghullámok érkeznek fölénk, kellemes kora nyárias időre számíthatunk. Általában a napsütésé lesz a főszerep, átmeneti gomolyfelhős időszakok azonban előfordulhatnak. A hőmérsékletek az átlagosnak megfelelően alakulnak, a maximumok már elérhetik a 25-26 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor nem valószínű. A keleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Hétfő: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddig folytatódik a hasonló idő, majd szerdán egy hidegfront éri el térségünket amely mögött csütörtöktől néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, május, fülledt, csapadék, köd, lehűlés, fagy, felmelegedés, zápor, eső, front, meleg, zivatar, időjárás